Nettbutikker overlever ikke uten SEO

Hva har SEO med nettbutikker å gjøre? Veldig mye.
SEO er gratis reklame som vedvarer så og si permanent.
Det er en måte å trekke inn potensielle kunder via Google, uten at du trenger å gjøre direkte reklame for butikken engang.
Du gjør et engangsarbeid, som gir frukter i lang tid etterpå.

Nettbutikker lever av synlighet

Alle selgere trenger synlighet. For et firma som driver hovedsaklig eller utelukkende over internett, er det vitalt at synlighet også skjer på internett.

Du har kanskje merket sammenhengen mellom blogger og reklame for butikker og firmaer. Blogger er bra fordi det gir 2 former for synlighet.
Den ene formen er selvsagt at forfatteren forteller at firmaet finnes, gjerne skryter av det, og gjerne forteller leserne hvordan de kan handle med firmaet.
Den andre formen for synlighet er veldig indirekte, og skjer bak kulissene i søkemotorer som Google. Når Google skal bestemme hvilke nettsider folk får opp når de søker på noe, så vil de bl.a se på hvilke websites som har relevant innhold, er populære, mye brukt, blir ofte lenket til, og mer. Dette betyr at for hver blogg og hvert blogginnlegg som lenker til en nettbutikk, så vil den nettbutikken komme høyere opp i søkeresultater i Google.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare blogger. Hver eneste website eller webpage som lenker til en nettbutikk/firma vil gjøre samme nytten.
Dette gjelder heller ikke bare for lenker til den aktuelle nettbutikken. Hver gang en nettbutikk og et søkeord(feks «sko») nevnes på samme nettside, så vil nettbutikken komme høyere opp i søkeresultatene for søkeordet («sko») hos Google.

På denne måten kan nettbutikker gjøre reklame ved å ganske enkelt sørge for å bli nevnt sammen relevante tekster, rundt omkring på nettet.

 

Vil du lese mer?

5 thoughts on “Nettbutikker overlever ikke uten SEO

Legg igjen en kommentar