Fun facts: Litt om introverter vs ekstroverter

En kjapp sjekk av litt data fra Forbruker & Media (Norsk Gallup, Kantar) viser noen forskjeller mellom introverter og ekstroverter. Her sammenlignes folk som har svart “Helt enig” på henholdsvis “Jeg er utadvendt og sosial” og “Jeg er reservert og tilbakeholden”.

Utadvendte:
Utadvendte er litt oftere kvinner, er overrepresenterte blant folk med 1 million+ i personlig inntekt og høyre-velgere. Sammenlignet med introverter er de glade i å lese om utenriksnyheter, innenriksnyheter, lokalnyheter, sport, værmeldinger og natur og friluft. De foretrekker radio, TV og papir fremfor internett.
De bruker mer penger på spesielt sosiale fornøyelser, klær, ferier/reiser, blomster, hageartikler, oppussing, sko, møbler og mobiltelefoner.

Innadvendte:
Innadvendte er oftere menn, og veldig ofte single. De er sterkt overrepresentert blant folk uten utdanning og underrepresentert blant folk med høyere utdanning, og følgelig overrepresentert blant folk med lav inntekt.
De stemmer oftere FRP, Rødt/RV eller MDG. De foretrekker katt langt over hund, men og relativt mange har andre slags kjæledyr.
I medier er de lite interessert i tradisjonelle nyheter, utenriks, innenriks, sport, osv. De er sterkt overrepresentert innen omtale av kino/radio/tv/musikk/teater, kjendisstoff, produkttester og forbrukserstoff, sex og samliv, reality og talkshows. De foretrekker internett fremfor tradisjonelle medier.
De bruker mer penger på spesielt musikk, videospill, sportsarrangementer, vesker og kjøp/leie av filmer og serier, musikkstreaming, utstyr til TV/radio/lyd, magasiner/ukeblader (ironisk, siden de oppgir å bruke mindre tid på å lese dette), PC/PCutstyr, kollektivtransport, etc.

 

Leave a Reply